VVV-Venlo houdt Vitesse knap op gelijkspel | VVV-Venlo

2022-07-22 18:45:21 By : Mr. Will Wu

Volg os op de voot

VVV-Venlo heeft vrijdagmiddag gelijkgespeeld tegen Vitesse. De Venlonaren knokten zich twee keer terug van een achterstand dankzij doelpunten van Nick Venema en Kees de Boer: 2-2.

Op sportpark Ter Horst begon VVV met onder meer Rick Ketting in de basisopstelling. De centrale verdediger tekende deze week een driejarig contract in Venlo en maakte tegen Vitesse direct zijn eerste minuten. Met Ketting in de ploeg startte VVV zeker niet onaardig tegen de Eredivisionist uit Arnhem. Na een kwartier spelen keken de Limburgers echter toch tegen een achterstand aan. Een Vitesse-speler ging op de rand van het strafschopgebied over de knie van Simon Janssen, waarop de scheidsrechter naar de penaltystip wees. Lukas Zima onderscheidde zich door de inzet vanaf elf meter van Nikolai Baden Frederiksen te keren. De doelman van VVV deed er alles aan om ook de tweede inzet van de Deen tegen te houden, maar in de rebound was het toch raak voor Frederiksen.

Venema zorgt voor gelijkmaker In het vervolg van de eerste helft ging VVV wel op zoek naar de gelijkmaker, maar grote kansen werden er voor rust niet gecreëerd en dus werd er ook niet meer gescoord. Na rust trad VVV aan met één nieuwe naam binnen de lijnen. Brian Koglin verving debutant Ketting en nam naast Sem Dirks plaats in het centrum van de defensie, die in de eerste minuten na de onderbreking onder druk stond. Toch was het niet Vitesse, maar VVV dat als eerste wist te scoren in het tweede bedrijf. Thijme Verheijen stuurde Venema weg in de diepte en de spits schoot de Venlonaren vervolgens overtuigend op gelijke hoogte. Ruim tien minuten later was VVV zelfs dicht bij de voorsprong via Richard Sedláček. De fraaie volley van de rechtsback vloog echter net over het Arnhemse doel.

VVV toont opnieuw veerkracht De ploeg van Kruys dacht dus even op voorsprong te komen, maar een kwartier voor tijd was het Vitesse dat daadwerkelijk de leiding nam. Een voorzet vanaf het middenveld werd bij de tweede paal vrij binnengekopt. Zo keek VVV dus opnieuw tegen een achterstand aan, maar dit keer had het een razendsnel antwoord in huis. Invaller Kees de Boer nam de bal heerlijk uit de lucht en jaagde het leer op fraaie wijze tegen de touwen. In het laatste kwartier ging VVV op jacht naar de volle buit, maar ondanks een aantal gevaarlijke momenten bleef het bij een gelijkspel.

Vitesse – VVV-Venlo: 2-2 (1-0) 16. 1-0, Nikolai Baden Frederiksen 55. 1-1, Nick Venema 75. 2-1, Maximilian Wittek 76. 2-2, Kees de Boer

Opstelling VVV-Venlo: Lukas Zima; Richard Sedláček, Rick Ketting (45. Brian Koglin), Sem Dirks, Simon Janssen; Robert Klaasen, Mitchell van Rooijen, Thijme Verheijen (61. Yahcuroo Roemer), Carl Johansson (54. Kees de Boer); Sven Braken, Nick Venema.